Minder leerlingen in voormalige school Blokkendoos

Minder leerlingen in voormalige school Blokkendoos

Foto: WAS

De Antwerpse school Creatopia, daarvoor bekend als De Blokkendoos, telt momenteel 36 leerlingen minder. Het begin van het schooljaar zorgt altijd nog voor wijzigingen, klinkt het bij Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Eind vorig schooljaar kwam de school op het Antwerpse Kiel in een storm terecht na klachten over vermeend seksueel misbruik.

Samen met de school De Pinguïn werd De Blokkendoos begin dit jaar omgedoopt tot Creatopia. In totaal telt ze nu goed 500 leerlingen. ‘Dat aantal valt nog mee in het begin van het schooljaar’, zegt Joke Cortens, woordvoerster voor het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. ‘In de eerste week staat zoiets nog niet vast. Ouders schrijven zich bijvoorbeeld soms op twee plaatsen in.’

Volgens Cortens gaat het nu om zeven kleuters, waarvoor een wachtlijst zal worden aangesproken om die plekken opnieuw op te vullen. Voor de negenentwintig lagereschoolplaatsen is er geen wachtlijst.

Het verminderde aantal kinderen heeft volgens de woordvoerder momenteel ook geen gevolgen voor het personeel. ‘We willen benadrukken dat de schoolstart erg rustig is verlopen en dat het schoolteam iedereen dankt voor de sereniteit’, zegt Cortens.

Aan Gazet Van Antwerpen, dat dinsdagochtend over het leerlingenaantal berichtte, vertelde Frederik Picard van het Stedelijk Onderwijs dat men van tien leerlingen wist dat ze niet zouden terugkomen. Van de 26 anderen gaat men er bij het Stedelijk Onderwijs vanuit dat hun vertrek te maken heeft met de klachten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees