Nieuwe directeur Jan Verbeke weerlegt de geruchten als zou de zaal op instorten staan

Turnzaal VTI even niet bruikbaar door water

Turnzaal VTI even niet bruikbaar door water

Directeur Jan Verbeke benadrukt dat de turnzaal snel weer klaar is voor gebruik. Foto: sbr

Izegem -

Jan Verbeke, de nieuwe directeur van het Izegemse VTI, mocht op zijn tweede schooldag al een brandje blussen. Het gerucht ging dat de turnzaal op instorten stond. Niets is minder waar, zo blijkt. Er was een afvoerbuis gebroken en daardoor sijpelde er water in de zaal. Het euvel werd opgelost door het personeel van de school zelf.

De hevige regenval van vorige week zaterdag creëerde een eerste uitdaging voor Jan Verbeke, de nieuwe directeur van het VTI. ‘Door de hevige regenval sijpelde er water binnen door het dak van de turnzaal. Daardoor kon die even niet gebruikt worden. Gisteren bleek bij het wegnemen van het vals plafond dat een afvoerbuis was losgekomen. Ons eigen personeel heeft het probleem opgelost’, zegt Verbeke. De geruchten als zou de turnzaal op instorten staan, doet hij af als overdreven.

Het VTI, de school voor wetenschap en techniek in de Italianenlaan in Izegem, is met 560 leerlingen een van de grote scholen in Izegem. Het aantal inschrijvingen ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar.

‘Veeleisende job’

Opvallend is wel dat steeds meer leerlingen kiezen voor de richting industriële wetenschappen, de ideale voorbereiding op een masterstudie Industrieel Ingenieur en Burgerlijk Ingenieur. Vooral in het vierde en het vijfde middelbaar blijkt de richting zeer populair te zijn.

‘Misschien kiezen jongeren in deze crisistijd wel een studierichting die hen toch heel veel kansen zal bieden op de arbeidsmarkt, maar de echte reden van het succes zal waarschijnlijk in vele kleine dingen terug te vinden zijn,’ aldus directeur Jan Verbeke.

Jan Verbeke treedt als directeur in de voetsporen van Philippe Vanhaezebrouck. Verbeke zegt dat hij goed voorbereid is op zijn eerste schooljaar als directeur aan het VTI, maar nog elke dag veel bijleert. ‘Een ding is zeker: ik sta voor een job die van mij een grote flexibiliteit vereist. En dat voelt goed.’ Belangrijke strijdpunten voor de nieuwe directeur zijn alvast discipline, leerlingbegeleiding en studiebegeleiding.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio