Mogelijk doorbraak in stippendiefstal

Gestolen penaltystip duikt op bij parking café

Gestolen penaltystip duikt op bij parking café

Cafébaas Jempy Van Audenhove van 't Kelderke kan lachen met een vermoedelijke grappenmaker die zinspeelt op de verdwenen stippen. Foto: edp

HERZELE / ERWETEGEM -

Mogelijk is er een doorbraak in het mysterie van de verdwenen midden- en penaltystippen op voetbalterreinen in de Vlaamse Ardennen. Op de parking van café 't Kelderke in de Zottegemse deelgemeente Erwetegem lag gisteren een penaltystip met een boodschap.

Voor een stip met pit: bel den Adelaar van Traveins’, luidt de boodschap bij de gevonden penaltystip. De geschreven boodschap staat onder de tekst ‘Solden’.

Cafébaas Jempy Van Audenhove van 't Kelderke poseert graag met de voetbaltrofee op de bewuste stip. ‘Deze ochtend hadden we een foto gepost op de facebookpagina van mijn vrouw Anouska Van De Perre’, vertelt Jempy. ‘Tegen de middag kwam de politie een kijkje nemen. Blijkbaar vonden ze de stip niet interessant genoeg om mee te nemen. Ik denk ook niet dat het om een echte penaltystip gaat. De kalk is er zo maar bovenop gestrooid. Bij een echte stip zou ook de aarde doordrongen zijn van het jarenlange kalken. Blijkbaar gaat het hier om een grappenmaker die zinspeelt op de gestolen stippen. Ook de boodschap die verwijst naar ‘den Adelaar van Traveins’ is merkwaardig.’

Liefst negen provinciale voetbalclubs werden de voorbije weken geconfronteerd met gestolen penaltystippen en middenstip. Telkens bleef een put in het terrein achter. Voorlopig is het onduidelijk wie of wat achter deze bizarre diefstallen schuilt. De getroffen ploegen zijn Eendracht Grotenberge, Eendracht Houtem, K.F.C. Herzele, K.S.V. Borsbeke, K.S.V. Sottegem en Eendracht Elene – beide ploegen spelen op hetzelfde veld –, V.C. Ressegem, O.Z. Bavegem en S.K. Vlierzele.

Politieonderzoek

‘We hebben de wijkinspecteur de stip laten onderzoeken’, licht persofficier Eric Vandeputte de vondst toe. ‘Die stelde inderdaad vast dat er een aardkluit met gras en wat krijt lag. We zullen de bevindingen van de wijkinspecteur in het onderzoek naar de diefstallen meenemen. Op dit moment kan niet gezegd worden of het om een van de bewuste stippen gaat. Dit zal ernstig onderzocht worden. Net als de boodschap.’

Wie in Google ‘den Adelaar van Traveins’ intikt, krijgt een aantal resultaten die doorverwijzen naar websites uit Erwetegem. Traveins is een straat in Sint-Goriks-Oudenhove, buurgemeente van Erwetegem waar de stip gevonden werd. Ondertussen doen de wildste geruchten de ronde. Ook met café 't Kelderke is een link mogelijk. Dat café is clublokaal van FC Velzeke.

Deze club uit de gelijknamige Zottegemse deelgemeente nam het vorig weekend op tegen K.S.V. Sottegem, een van de bestolen clubs.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio