Proces Delphine Boël vs. koning Albert voor najaar 2014

Proces Delphine Boël vs. koning Albert voor najaar 2014

Delphine Boël. Foto: Photo News

De vordering van Delphine Boël tegen koning Albert en Jacques Boël, zal pas in het najaar van 2014 behandeld worden. Dat heeft de Brusselse rechtbank van eerste aanleg deze ochtend beslist.

De advocaten van de verschillende partijen, Delphine Boël, haar moeder Sybille Selys de Longchamps, Jacques Boël en koning Albert, zullen tussen nu en 7 juli 2014 hun conclusies uitwisselen waarna de pleidooien in september of oktober 2014 zullen plaatsvinden.

Kunstenares Delphine Boël heeft koning Albert en haar wettelijke vader Jacques Boël gedagvaard. Eerst wil ze weerleggen dat Jacques Boël haar vader is en daarna zal ze proberen koning Albert als haar biologische vader te laten erkennen. De voormalige vorst betwist dat vaderschap, maar wat het standpunt is van Jacques Boël, is nog niet duidelijk. Zijn advocaat, meester Grégoire, meldde vandaag dat hij een standpunt had ingenomen. Welk standpunt wou hij niet kwijt.

‘Weinig kans voor Boël’

‘Als hij zich verdedigt tegen de eis van zijn dochter en betwist dat hij de vader niet is, heeft de vordering van Boël tegen koning Albert weinig kans’, beweert meester Guy Hiernaux, advocaat van koning Albert.

De advocaat van prins Laurent, meester Pierre Legros, liet gisteren weten dat het ‘geheel plausibel’ is dat de prins een DNA-staal afstaat. Of dat een rol kan spelen in de procedure, is nog maar de vraag.

‘Het is niet gebruikelijk dat een DNA-staal van een broer of zus wordt gebruikt om de afstamming te bewijzen, tenminste zolang de vermeende ouder nog leeft’, zei meester Hiernaux nog. ‘Het valt af te wachten welk standpunt de rechtbank zal innemen.’

Corrigeer

NIEUWS