Iljo Keisse wint in Zwevegem

© VDB

Iljo Keisse (Omega Pharma-Quick Step) heeft maandag in Zwevegem de GP Marcel Kint gewonnen. De Oost-Vlaming was in een sprint sterker dan Stijn Steels en Baptiste Planckaert. Maxime Vantomme werd vierde voor de Duitser Bert Grabsch. Voor Keisse was het de derde zege van het seizoen.

Het duurde tot zowat halfkoers voor zich een selecte kopgroep vormde. Net voor het ingaan van de finale glipte Keisse weg, samen met de Crelan-Euphony-ploegmakkers Stijn Steels, Baptiste Planckaert en Maxime Vantomme. ‘Natuurlijk dat zij elk om beurt gingen aanvallen om mij het zeer lastig te maken. Ik moest telkens in mijn eentje de kloof dichten, maar slaagde daar toch telkens in. Als je het dan kan afmaken tegen zo’n overmacht smaakt de overwinning nog wat zoeter’, verduidelijkte Iljo Keisse.

‘Bij ons zat Tom Steels als sportdirecteur in de volgwagen, maar ik wou de zege toch niet laten gaan naar zijn neefje Stijn. Temeer omdat ik zoveel werk had moeten opknappen. In de laatste kilometer ging Steels nog aan, maar ik remonteerde hem net voor de eindmeet. Morgen/dinsdag volgt met de GP Briek Schotte voor ons team een belangrijke koers in Desselgem, waar de wedstrijd voor de poort van de Quick Step-fabriek passeert. Daar wordt van de ploeg toch weer heel wat verwacht. Daarna staat de Ronde van Groot-Brittannië nog op mijn agenda.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt