Brussels parlementslid Anne-Sylvie Mouzon (PS) overleden

Brussels parlementslid Anne-Sylvie Mouzon (PS) overleden

Foto: BELGA

Brussels parlementslid Anne-Sylvie Mouzon is op 57-jarige leeftijd overleden. Mouzon was de voorbije 18 jaar ook voorzitter van het OCMW in Sint-Joost-ten-Node. Ze gold als één van de sterkhouders bij de Brusselse PS. Mouzon leed aan een slepende ziekte. Ze laat een man en twee kinderen achter.

Mouzon studeerde rechten aan de ULB en werkte als juriste op verschillende PS-kabinetten, onder meer die van ministers Guy Cudell, Philippe Moureaux, Guy Coëme en Elio Di Rupo.

Mouzon zetelde sinds 1983 in de gemeenteraad van het Brusselse Sint-Joost-ten-Node. Sinds 1995 was ze er voorzitter van het OCMW. Ze zetelde ook sinds de start van het Brussels gewest (1989) in het Brussels parlement. Ze was sinds 2004 ook fractieleidster in het parlement van de Cocof, de Franse gemeenschapscommissie.

Verschillende PS-kopstukken reageren dinsdag op het overlijden van Mouzon. Volgens PS-voorzitter Paul Magnette was Mouzon ‘de verpersoonlijking van de socialistische waarden’. Brussels minister-president Rudi Vervoort: ‘Anne-Sylvie heeft haar leven lang de kleuren en waarden van de PS hoog in het vaandel gedragen. Haar overlijden is een schok voor mij. Vandaag verlies ik meer dan een collega, ik verlies een bijzonder waardevolle vriendin.’

Ook premier Elio Di Rupo reageerde: ‘Anne-Sylvie Mouzon heeft zich steeds ingezet voor de zwaksten en heel haar leven stond in het teken van solidariteit en de ontwikkeling van Brussel. Ze heeft zeer actief deelgenomen aan de institutionele onderhandelingen die tot de oprichting van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest hebben geleid. Ze heeft steeds met wijsheid, vastberadenheid en passie de belangen van de Brusselaars verdedigd.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees