Elfjarige fietsster krijgt volle fles in aangezicht

Elfjarige fietsster krijgt volle fles in aangezicht

Imani heeft veel pijn aan haar kaak, nadat een bestuurder een volle petfles naar haar gooide. Foto: kcl

VREMDE -

De bijna 12-jarige Imani Van Doren kreeg maandag iets na vieren in de Weverstraat een volle petfles tegen haar hoofd. Een bestuurder gooide die vanuit zijn witte Mini Cooper met zwart dak.

Imani reed op haar fiets naar huis van het Sint-Jozefsinstituut in Borsbeek, waar ze in het eerste middelbaar zit. Ze kruiste op haar weg naar de Azalealaan de Mini en kreeg een volle petfles tegen haar hoofd.

‘Ik ben direct gestopt. Een man die in zijn tuin werkte, hoorde me wenen en heeft me opgevangen. Gelukkig passeerde toen net onze buurvrouw, met wie ik verder naar huis ben gefietst,’ vertelt Imani haar verhaal.

Omdat ook haar tante met een witte Mini rijdt, herkende ze het type wagen meteen. Imani zag dat achter het stuur een zwartharige man van een jaar of dertig zat (’iets jonger dan mijn papa’), met een passagier naast hem. Een deel van de nummerplaat kon ze zich niet herinneren, want de wagen reed zeer snel. Dat zei ook iemand die de auto iets voor Borsbeek zag rijden in een reactie op de oproep van Imani’s ouders via Facebook.

Imani houdt aan het voorval een zwelling in de linkerkaak over, met erosie aan de binnenzijde van de wang doordat ze een brug draagt. De ouders begrijpen niet wat de bestuurder bezield heeft en deden aangifte bij de politie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio