Vervoort bevestigt akkoord over stadiondossier

Vervoort bevestigt akkoord over stadiondossier

Foto: Photo News

Brussels minister-president Rudi Vervoort heeft namens de Brusselse regering zijn handtekening gezet onder de teksten voor de kandidatuur van Brussel als gaststad voor Euro 2020. Bij de bouw van het nieuwe voetbalstadion gaat de voorkeur naar een stadion mét atletiekpiste. Er is ook afgesproken dat er geen overheidsgeld zal gebruikt worden voor de bouw van het stadion, zo bevestigt Vervoort.

Er lijkt dus voorlopig een einde te komen aan het getouwtrek rond het stadiondossier. Vlaams minister-president Kris Peeters liet woensdag vanuit China weten dat er een politiek akkoord was over het dossier. In een addendum dat wordt toegevoegd aan de intentieverklaring (nodig voor de kandidaatstelling van Brussel als speelstad voor Euro 2020) staat dat de voorkeur uitgaat naar een stadion met piste en uitschuifbare tribune. In het addendum is ook afgesproken dat er geen overheidsgeld zal gebruikt worden voor de bouw van het stadion. Dat zal dus moeten gebeuren met privégeld.

Het addendum voorziet ook een haalbaarheidsstudie over een stadion met piste. Die studie moet rond zijn tegen eind oktober. Voorts worden er tussen Brussel en Vlaanderen afspraken gemaakt rond veiligheid en mobiliteit.

Brussels minister-president Rudi Vervoort heeft nu ook zijn handtekening gezet. “Dankzij deze kandidatuur zal Brussel eindelijk kunnen beschikken over een modern multifunctioneel stadion dat een waardige thuisbasis is voor de Rode Duivels en ook het voortbestaan van de Memorial Van Damme verzekert”, aldus Vervoort.

In een reactie via Twitter spreekt KBVB-topman Steven Martens van een “belangrijke stap vooruit”. “Dank aan alle partijen en medewerkers”, luidt het.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen