Estafette Run To Walk Again passeert door festivaltent

Halle -

Festivhalle en Run To Walk Again slaan de handen in elkaar. Mensen met een beperking kruiden mee het muziekevenement.

De estafetteloop Run To Walk Again zal in Halle niet onopgemerkt voorbijgaan, al was het maar omdat de deelnemers vrijdagavond dwars door de festivaltent van Festivhalle lopen net op het moment wanneer een groep van Halse mindervaliden van Fris op het podium staat met top-dj Nesra.

Eén van de deelnemers is Hilde Van Roy die zich in Halle met een groep marathonvrienden al ettelijke jaren inzet voor de mindervalidensport.

‘Bedoeling is dat de estafetteloop vrijdag 13 september 's morgens start in het Sporta-centrum in Tongerlo. We lopen aan een stuk door ruim 337 kilometer ofwel de afstand van acht marathons om zaterdag 14 september 's avonds opnieuw in Tongerlo aan te komen. Onderweg houden we halt in revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek en in de tent van Festivhalle in Halle’, zegt Hilde Van Roy.

‘Er nemen zo'n dertig teams deel met elk tussen de 8 en 15 lopers en minimum één handbiker die elkaar voortdurend mogen aflossen. Elk team brengt aan de startlijn meteen 3.000 euro mee, geld dat de vzw Run To Walk Again wil besteden aan de mindervalidensport.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio