VOETBAL4DE KLASSE BOVERIJSE 0 - FC DUFFEL 4 - Ken Vets voert met FC Duffel het klassement aan

‘We waren heer en meester’

‘We waren heer en meester’

Ken Vets en zijn maats mochten opnieuw juichen. Foto: dsj

Duffel -

FC Duffel herstelde zich woensdag van de nederlaag in Berlare met een klinkende 0-4 uitoverwinning bij Tempo Overijse. Met een knappe 9 op 12 nestelen de Duffelaars zich samen met Ukkel en Wolvertem helemaal bovenaan.

Grote uitblinker bij FC Duffel was ongetwijfeld Ken Vets, die zelf twee keer scoorde en bovendien ook nog als aangever fungeerde. Maar de middenvelder was geenszins uit op persoonlijke lof en wilde voornamelijk de ploegprestatie stevig in de verf zetten.

‘Deze zege is het succes van iedereen’, vond Vets. ‘We toonden een grote bereidheid om de misstap van vorig weekend in Berlare recht te zetten. Ook daar hadden we een nederlaag kunnen vermijden. De wil om te winnen in Overijse was heel groot bij ons en de ruime zege kan dan ook enkel maar verdiend worden genoemd’, vertelt Ken Vets.

‘We waren werkelijk heer en meester. Een beetje onverwacht, omdat Tempo Overijse vooraf toch werd afgeschilderd als een lastige verplaatsing en de thuisploeg bij de titelkandidaten wordt gerekend. Hoe dan ook, we doen zelf een voortreffelijke zaak en dat is het voornaamste.’

Met drie overwinningen uit vier wedstrijden kleeft FC Duffel intussen mee bovenaan de tabel. En weet de club de verwachtingen in te lossen.

‘Het is nog te vroeg om grote conclusies te trekken. We hebben nog te weinig zicht op de waarde van de tegenstanders. Maar zeker in onze thuismatchen moeten we er telkens voluit voor gaan en van onze eigen sterkte uitgaan.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio