Albert Heijn komt naar Ghelamco Arena

Albert Heijn komt naar Ghelamco Arena

Foto: Dominique Dierick

GENT -

De Nederlandse grootwarenhuisketen Albert Heijn opent in december een vestiging in de Ghelamco Arena. Dat bevestigt de Ghelamcogroep. De ontwikkeling van het voetbalstadion en de site errond is volop bezig.

Gisteren melden we dat Albert Heijn afzag van de plannen om in de Braempoort, tussen de Vlaanderenstraat en de Brabantdam, een filiaal te openen. Vanuit de hoofdzetel is wel altijd gezegd dat er een vestiging in Gent zou komen. De Nederlanders trekken nu naar de rand van de stad om in de Ghelamco Arena een warenhuis met een oppervlakte van 2.500 m2 te openen. Eerder openden ze in Sint-Truiden ook al een vestiging nabij het voetbalstadion.

Kantoortorens

In die Ghelamco Arena zullen Ghelamco zelf en het architectenbureau Bontinck kantoren betrekken. Daarnaast openen er eind november een kindercrèche en een ‘fitnesscentrum’ de deuren. Er komt ook een businesscentrum met flexibele kantoorruimte. Er is nog 4.000 m2 kantoorruimte beschikbaar.

Langs de ringvaart tegenover het stadion verrijzen twee kantoortorens, de ‘Schelde toren’ en de ‘Arte toren’, die samen goed zijn voor bijna 29.000 m2 meter ruimte. Daarvan is al 55 procent verhuurd. Bedrijven als Attentia (bedrijf in human resources), Mips, Partena (onafhankelijk ziekenfonds) en PriceWaterhouseCooper (accountants- en belastingadviesrbedrijf) nemen er in april volgend jaar hun intrek.

In oktober begint de bouw van een energie-efficiënt hotel met 270 kamers. Eind september vorig jaar ging al een Brico-Plan it open op de site rond het voetbalstadion.

Albert Heijn telt in Nederland meer dan 800 filialen. Het opende een eerste Belgische vestiging in het voorjaar van 2011 in Brasschaat. Tegen 2016 wil de supermarktketen 50 vestigingen hebben in Vlaanderen. De groep staat bekend als ‘prijzenbreker’.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio