Voormalig Rode Duivel Fernand Boone is overleden

Voormalig Rode Duivel Fernand Boone is overleden

Foto: pn

Oud-doelman Fernand Boone, achtvoudig Rode Duivel en ex-Gouden Schoen, is woensdag op 79-jarige leeftijd overleden in een Gents ziekenhuis. Club Brugge, de ploeg waar hij jarenlang schitterde, meldt het nieuws zaterdag op zijn website.

Boone speelde als rasechte Bruggeling in totaal 416 officiële wedstrijden voor blauw-zwart. Tussen 1959 en 1971 was hij titularis tussen de Brugse palen. In 1972 sloot hij zijn carrière af bij Roeselare.

In 1967 kreeg hij als eerste Brugse speler de Gouden Schoen. Met Club Brugge won hij twee Belgische bekers, in 1968 en 1970.

Boone werd in totaal twintig keer opgeroepen voor de nationale ploeg en verzamelde acht caps.

De gewezen doelman baatte ook decennia lang café De Klokke uit, pal rechtover het gelijknamige gewezen stadion van Club Brugge in Sint-Andries.

Boone werd op 26 september 2012 tijdens een kaartspel bij vrienden getroffen door een trombose en is de afgelopen week aan de naweeën ervan overleden.

‘Club Brugge K.V. houdt er langs deze weg aan zijn levensgezellin Paula Dhaenens, kinderen en familie haar innige blijken van deelneming aan te bieden’, klinkt het.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.