Wielertoeristen uit dankbaarheid naar Scherpenheuvel

Op bedevaart voor genezen collega

Op bedevaart voor genezen collega

De vrienden van WTC Blijf Fit organiseerden een fietsbedevaart uit dankbaarheid voor de genezing van Marc Boydens. Foto: sdb

Liedekerke -

WTC Blijf Fit fietste naar Scherpenheuvel als dankbetuiging voor de genezing van clublid Marc Boydens die ernstig verbrand raakte bij een werkongeval.

Al voor het vierde jaar op rij verzamelde een zestigtal clubleden van de Liedekerkse fietsclub WTC Blijf Fit op zondagochtend aan hun clublokaal Den Appel voor de fietsbedevaart naar Scherpenheuvel. Dit socio-sportief evenement is vier jaar geleden op poten gezet nadat clublid Marc Boydens ernstig verbrand raakte tijdens een werkongeval.

‘Ik ben door het oog van de naald gekropen’, vertelt Marc. ‘De verwondingen waren zo erg dat ik een maand in coma lag. Ik heb meermaals voor mijn leven gevreesd, maar gelukkig ben ik erbovenop geraakt.’

Omdat collegialiteit en vriendschap het belangrijkste is bij WTC Blijf Fit kwam meteen het idee om jaarlijks een fietstocht van tachtig kilometer te maken naar Scherpenheuvel, uit dankbaarheid voor de genezing van Marc.

‘Vorig jaar heb ik nog geprobeerd om mee te fietsen, maar dat was lichamelijk te zwaar. Daarom besloot ik ditmaal om mee te rijden met een ligfietstandem. Naast mijn eigen kracht zorgen ook de steun en het enthousiasme van mijn fietscollega's voor heel wat adrenaline.’

Morele steun

Naast eigen clubleden stonden ook wielertoeristen van het naburige WTC Affligem aan de startlijn. Enkelen van hen zijn trouwe werkmakkers van Marc en willen hem op deze manier ook moreel steunen.

In de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel werd eerst een dankkaars aangestoken waarna alle deelnemers een gratis menu aangeboden kregen door Rendac, het bedrijf waar Marc werkt. Nadien stond er een bus ter beschikking voor diegenen die tijdens de terugreis de fietszadel wilden ruilen voor een comfortabele zetel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio