VOETBAL1STE KLASSEKV OOSTENDE - STANDARD LUIK 2-4

Laurent Depoître: ‘Drie domme doelpunten geslikt voor de rust’

Laurent Depoître: ‘Drie domme doelpunten geslikt voor de rust’

Laurent Depoître slaagde erin om als eerste speler dit seizoen te scoren tegen Standard. Foto: Belga

Oostende -

‘Standard is ongetwijfeld de beste ploeg van het moment. Ze hebben zoveel kwaliteiten: fysiek, technisch snel, efficiënt,...’, beseft Laurent Depoître na de zevende speeldag zonder overwinning voor KV Oostende. ‘Nu wordt het wel tijd dat we eens een zege behalen.’

Standard had in zes speeldagen van de Jupiler Pro League nog geen enkele nederlaag geleden, geen enkel punt kwijtgespeeld en zelfs geen enkel doelpunt geslikt. KV Oostende had dit seizoen nog nooit van een voorsprong geproefd. Dan voelde je zondagnamiddag dat ‘iets’ in de gezonde zeelucht hing: KVO zou een Luikse nul wissen. Dat deden de roodhemden ook. Van Standards eerste tegentreffer genoot de kustploeg na 12‘17’. Kawashima kon een schot van Canesin onvoldoende controleren en de goed gevolgde Depoître schoof het leder tegen de touwen.

‘Natuurlijk is het best leuk om als eerste Kawashima in gebreke te vinden. Tegelijk was het dus ook mijn eerste competitietreffer. Het geeft me enige voldoening, maar ik had wel gehoopt dat dit minstens een puntje zou opleveren’, merkt Depoître op.

Iets later stond de burgerlijk ingenieur opnieuw in de spotlights. ‘Nadat ik de bal goed controleerde, kon ik schieten maar ik besloot nog een extra actie door te voeren. Een speler van Standard keerde nog terug en hij blokkeerde mijn benen. Voor mij was dat een duidelijke fout. Ik liet me dan ook vallen in de grote rechthoek. Achteraf gaf de ref toe dat hij het contact opgemerkt had. Volgens hem liet ik me echter een seconde te laat vallen. Hij beweerde dat ik eerst probeerde de actie nog rechtop verder te zetten. Daaruit leidde hij af dat ik iets veinsde en daarom trok hij geel. Die kaart is niet zo erg maar ik wou wel de strafschop. Dan kon het 2-0 staan.’

Uiteindelijk haalde Standard het met 2-4.

KVO toonde zondag niet de agressiviteit van zijn vorige thuismatchen. ‘Misschien waren we toen wel beter georganiseerd. In verdediging lieten we toen minder ruimte. Nu slikten we voor de rust drie stomme doelpunten’, aldus Depoître.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio