Bart en Werner strijden voor titel prins carnaval 2014

Bart en Werner strijden voor titel prins carnaval 2014

Foto: LDS

Aalst -

Het schepencollege heeft gistermiddag de kandidaturen van Bart Neirinckx en Werner Kinoo om prins carnaval 2014 te worden, aanvaard en ontvankelijk verklaard. De campagne van de kandidaat-prinsen draait inmiddels op volle versnelling, en dat met maar één doel: op 1 februari tot prins gekroond worden in de Florahallen. Wij gingen langs bij beide carnavalisten.

Kandidaat: Bart Neirinckx

Groep: Wadesdavoriet - Pompen of verzoipen

Waarom wil hij prins carnaval 2014 worden? ‘Dat is al jaren een droom van mij. Nadat ik mij in 1989 kandidaat stelde om Arendprins te worden, bleef het idee hangen om ook in 't stad mee te doen. De voorbije jaren stelde ik dat uit omdat er vaak vrienden van mij zich kandidaat stelden. Hoewel ik ook met Werner goed overeen kom - hij is al vijftien jaar mijn kapper - wilde ik dit jaar mijn kans wagen. Het is erop of eronder (lacht).’

Stem op Bart want: ‘Ik draai al van kindsbeen mee in carnaval en heb jaren in carnavalsgroepen gezeten: bij Eirg, bij Vriét en nu al twintig jaar bij Wadesdavoriet (groep die fusioneerde met Pompen of verzoipen, nvdr.) Het is mijn passie om carnavalswagens, die in het carnavalsmuseum zijn gestockeerd, na te bouwen in miniatuurvorm. Ik ben nog nooit prins geweest, misschien is dat een troef.

 

Kandidaat: Werner Kinoo 

Groep: De Popollekes

Waarom wil hij prins carnaval 2014 worden: ‘Ik werd prins carnaval in 1994, en zou dat nu -exact twintig jaar later - graag overdoen. Bij de Prinsengarde breng ik al twintig minuten animatie tijdens de prinsverkiezing, maar ik ben een podiumbeest: ik wil er graag zelf nog eens staan. Zo kan ik vergelijken met twintig jaar geleden, want er is intussen een pak veranderd.

Stem op Werner, want: ‘Al twintig jaar zet ik mij in voor carnaval, en neem ik deel aan zo veel mogelijk activiteiten. Nieuwelingen geven zich vaak op als kandidaat, en dan zijn ze overal, maar nadien zie je ze niet meer. Een van de zaken waar ik erg trots op ben, is het Oilsjters Carnaval Monument (OCM), waar ik mee initiatiefnemer van was. Mocht ik prins carnaval worden, zou het een enorme erkenning zijn van wat ik de laatste twintig jaar gedaan heb voor carnaval.’

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio