Peter Aesaert verdedigt Belgische kleuren op Europese finale Bocuse d’Or

Peter Aesaert verdedigt Belgische kleuren op Europese finale Bocuse d’Or

Peter Aesaert bij zijn baas Henry Verougstraete van Kasteel Viteux Foto: avd

Peter Aesaert, sinds eind 2012 chef-kok van het restaurant Kasteel Viteux in het Oost-Vlaamse De Pinte, heeft de Belgische finale van de gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or gewonnen. Die vond maandag plaats tijdens de beurs Horeca Life op de Heizel.

Alle kandidaten moesten twee gerechten presenteren: één op basis van vis (schol en grijze garnalen) en één op basis van vlees (stukjes Belgisch varkensvlees). Aesaert haalde het met 1.031 punten van zijn drie tegenstanders: Xavier Bernes van The Hotel (Brussel), Stephane Grulois van Maxens (Saint-Symphorien bij Bergen) en Kenny Bernaerts van Studio Bern (Brussel).

De Gentenaar onderscheidde zich door zijn ‘zuivere en heldere presentatie en vooral de smaak van zijn gerechten’, aldus Peter Goossens, voorzitter van de Belgische wedstrijd. Hij zal Aesaert verder bijstaan bij de Europese finale, die plaatsvindt op 7 en 8 mei volgend jaar in het Zweedse Stockholm.

‘We hebben drie maanden hard gewerkt om deze twee recepten uit te werken. We gaan met het team alles in het werk stellen om klaar te zijn voor Stockholm’, vertelt Aesaert aan persagentschap Belga. De Europese wedstrijd bepaalt de twaalf landen uit Europa die zullen deelnemen aan de wereldfinale van Bocuse d’Or. De vijftiende editie van het officieuze wereldkampioenschap voor koks vindt in januari 2015 plaats in Lyon.

Peter Aesaert is een product van de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte en verdiende zijn sporen onder meer bij Comme Chez Soi en Hof Van Cleve, maar staat nu achter het fornuis bij Kasteel Viteux in De Pinte. Hij verzamelde in zijn carrière al een hele reeks bekroningen, zoals onder andere de titel ‘Beste kok van België’ in 2007 en ‘Viskok van het jaar’ in 2010.

Corrigeer