Nys speelt en verliest aan blackjack-tafel

Gisteravond om 21.30 uur – vanochtend vroeg ­Belgische tijd – trapten Sven Nys, Sven Van­thournout, Bart Wellens, Wout van Aert en Quinten Hermans hun crossseizoen af in Las Vegas. De mannen van Crelan-Euphony waagden zich dinsdag in een tempel van de plaatselijke religie, het casino. Ze schoven aan bij een blackjack-tafel. Nys verloor zwaar. Geen paniek op het thuisfront. Het was fake. Zoals alles in Las Vegas. In scène gezet door Sporza-man Renaat Schotte ten behoeve van de reportage die in oktober wordt uitgezonden. Ook al werd er met waardeloze jetons gespeeld, het lesje was duidelijk: Nys concentreert zich best op de fiets.

Dinsdagavond stond er een signeersessie op het programma in Las Vegas Cyclery, een fietswinkel. Cyclocross is hier een manier van leven. En dat leven concentreert zich rond de bikeshop, die veel meer is dan een fietswinkel. Je kan je er omkleden, douchen en er worden wedstrijdjes georganiseerd. Zoals dinsdag met de twee Svennen en ook Ben Berden. De opkomst was best aardig. In het publiek twee gezette mannen die een karrenvracht Vlaamse vlaggetjes lieten tekenen. Vreemd, want het waren Amerikanen. Maar crossfanaten. En in cyclocross is Vlaanderen een kwaliteitslabel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.