Veurnse ‘corrupte’ advocate mag rechtbank niet meer binnen

Veurnse ‘corrupte’ advocate mag rechtbank niet meer binnen

Cannabisboer Geert De Brabander. Foto: tlg

VEURNE -

De Veurnse advocate die mee in opspraak kwam voor de mogelijke corruptie bij het Veurnse gerecht, heeft van haar stafhouder een paleisverbod gekregen. Zolang het onderzoek loopt, mag ze geen voet meer binnenzetten in een rechtbank.

Welgeteld drie zinnen van de advocate, opgenomen in het geheim door de Diksmuidse cannabisboer Geert De Brabander (46), brengen haar carrière zwaar in de problemen. De advocate liet tijdens het gesprek uitschijnen dat het in de Veurnse rechtbank perfect mogelijk is om magistraten om te kopen, als er maar genoeg geld op tafel wordt gelegd.

Het Gentse parket-generaal is nog volop bezig met het onderzoek rond het geluidsfragment en de mogelijke corruptie in Veurne. Uiteraard zal pas na afloop van dat onderzoek blijken of de advocate een misdrijf heeft gepleegd. Maar de Veurnse stafhouder Joachim Vanspeybrouck – zeg maar de overste van de advocate aan de balie van Veurne – heeft in afwachting zijn eigen maatregelen genomen. Hij heeft de advocate een paleisverbod van minstens drie maanden opgelegd, zolang het onderzoek van het Gentse parket-generaal loopt.

De advocate noch haar raadsman wilden reageren op de tuchtmaatregel. ‘Ik wacht het onderzoek af’, klonk het kort.

Volgens de Diksmuidse cannabisboer Geert De Brabander heeft de advocate zich jarenlang schuldig gemaakt aan corruptie, samen met de geviseerde ‘trage’ onderzoeksrechter Yves Vanmaele. Beiden ontkennen dat evenwel met klem. ‘Ik liet die man en zijn familie alleen maar in de waan dat er magistraten omkoopbaar waren. Ik deed dat om zo mijn erelonen betaald te zien’, verklaarde de advocate aan het gerecht.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio