Vernieuwing Gobbelsrode goed voor school De Gobbel

Kortrijk-Dutsel -

De inwoners van Gobbelrode hebben er lang naar uitgekeken, maar zaterdag wordt hun vernieuwde straat eindelijk ingehuldigd.

Het is vooral de school De Gobbel die baat heeft bij de vernieuwde straat. De herinrichting zorgt immers voor een verhoogde verkeersveiligheid in de schoolomgeving.

De Gobbel viert dat nu vrijdag tijdens de zogenaamde Strapdag. ‘Het octopusplan is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen de gemeente, de ouders, de leerkrachten, de directie en de leerlingen van de school. Vorig jaar werden een aantal afspraken gebundeld en tijdens Strapdag plechtig ondertekend. Een jaar later zijn we al heel ver gevorderd en zijn er onder meer verkeersweken. Ook is er een schoolroutekaart die de veiligste weg wijst en maakten een aantal aanpassingen de schoolomgeving veiliger. We kijken nu nog uit naar het plaatsen van anti-parkeerpaaltjes en de octopuspaal. In afwachting maken we met senibiliseringsacties de vernieuwingen kenbaar’, legt directeur Katrien De Cuyper uit.

Zaterdag wordt de vernieuwde straat Gobbelrode officieel ingehuldigd.

Het heeft meer dan tien jaar geduurd om de erbarmelijke staat van de fiets- en voetpaden aan te pakken. Vanaf 13.30 uur zijn er een braderie en rommelmarkt, drank- en eetstandjes, kinderanimatie en optredens met live muziek tot 21 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio