Michel Preud'homme is nu ook officieel trainer Club Brugge

Wat we vanochtend al aankondigden is nu eindelijk ook officieel: Michel Preud'homme is de nieuwe trainer van Club Brugge. Hij tekende een contract tot 30 juni 2016 bij de West-Vlamingen en wordt eerstdaags voorgesteld. Vanochtend ontsloeg Club Brugge de Spanjaard Juan Carlos Garrido als coach.

Na het nieuws over het ontslag van Garrido bij Blauw-Zwart, werd al gauw duidelijk dat Michel Preud'homme klaar stond om het roer over te nemen in Brugge. De ex-coach van onder andere Standard en Gent verbrak immers afgelopen nacht in onderling overleg zijn contract bij het Saoedische Al Shabab. Rond 18 uur vanavond liet Club Brugge weten dat Preud'homme alle formaliteiten met Al Shabab in orde had gebracht en dat hij een contract tot 2016 had getekend.

Club Brugge moet voor Preud'homme geen afkoopsom betalen, hij mocht zonder financiele compensatie beschikken van Al Shabab. Hij bevindt zich momenteel nog in Saoedi-Arabië. Zondag zou hij nog niet op de bank zitten in de competitiewedstrijd tegen Anderlecht.

Preud'homme: 'Dichter bij mijn familie'


'Ik kijk er naar uit om bij Club Brugge aan de slag te gaan', vertelt Preud'homme. 'Er ligt een grote sportieve uitdaging op mij te wachten die ik vol overtuiging wil aangaan. Ik speelde al een tijdje met de idee om terug te keren uit Saoedi-Arabië omdat ik opnieuw dichter bij mijn kinderen en familie wil zijn. Club contacteerde mij 2 jaar geleden ook al en de gesprekken die we toen hadden, maakten dat we nu vrij snel tot een akkoord kwamen.'

Inleveren

Preud'homme zal bij Club Brugge flink financieel moeten inleveren. 'Uiteraard is dit een sportieve en persoonlijke keuze, want financieel zijn de voorwaarden bij Al Shabab en Club niet te vergelijken. Zodra ik mijn uitreisvisum en vliegtuigtickets heb, reis ik af naar België. Ik hoop zondag aanwezig te zijn in het stadion.'

Sportief directeur Arnar Grétarsson is blij met de komst van de nieuwe coach. 'We zijn zeer opgetogen over de keuze van Michel voor Club Brugge. Hij heeft bewezen succesvol te zijn op topniveau en zal ook hier zijn stempel drukken', aldus de IJslander.

Palmares

Als doelman vergaarde Michel Preud’homme een pak prijzen: 3 keer Belgisch kampioen, 2 keer de Beker van België en 2 keer de Supercup. Met KV Mechelen won hij in 1988 de UEFA-cup 2 tegen Ajax. Hij werd twee keer Gouden Schoen en 4 keer keeper van het jaar. Hij werd 1 keer wereldkeeper van het jaar. Als trainer won hij al drie bekers en twee titels. Stan Van den Buys wordt de assistent van Preud'homme, verder zou de nieuwe hoofdcoach geen extra personeel meebrengen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.