Gynaecologe wegens schuldig verzuim veroordeeld tot 3 maanden cel

Hasselt / Leuven -

Een 41-jarige gynaecologe is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot drie maanden cel veroordeeld wegens schuldig verzuim bij een zwangere vrouw. Zij kreeg na vijftien weken zwangerschap in september 2008 een miskraam. Het Salvatorziekenhuis in Hasselt, dat ook terechtstond, is vrijgesproken.

De vrouw, die door hevige buikpijnen zelf had gevoeld dat er iets mis was, was naar de spoed in Hasselt gegaan. Naar eigen zeggen had ze tegen de verpleger op de spoeddienst gezegd dat er vaginaal bloedverlies was, maar volgens de raadsman van de gynaecologe staat dat nergens vermeld. Ook toen de verpleger naar de gynaecologe van wacht belde, die thuis was, werd er geen melding gemaakt van bloedverlies.

Afrit

Toen ze na een uur wachten nog niet was geholpen in Hasselt, besloten de zwangere vrouw en haar man naar Leuven te rijden. Net voor de afrit Leuven op de autosnelweg liep het echter mis. De vrouw beviel, maar het kindje was overleden. De vrouw, haar man en de huwgemeenschap kregen als schadevergoeding elk 1 euro provisioneel toegewezen.

Voor de vrouw en haar man heeft de rechtbank ook een deskundig onderzoek bevolen met een heropening van de debatten op burgerlijk gebied.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees