Michael Van Staeyen: ‘Er zat meer in’

Michael Van Staeyen: ‘Er zat meer in’

Michael Van Staeyen op het derde trapje, naast Baptiste Planckaert en Jens Debusschere Foto: VDB

Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Baloise) moest vrijdag in Koolskamp vrede nemen met de derde plaats in de 98e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen. ‘Met wat geluk zat er hier meer in’, vertelde Van Staeyen nadat hij in de spurt geklopt werd door winnaar Jens Debusschere en Baptiste Planckaert.

‘Je moest de sprint hier zeer goed indelen. Wie te vroeg op kop kwam, werd achteruit geblazen door de wind die pal op kop stond. Er vormde zich vooraan een ‘bolletje’ waardoor de kansen op een valpartij alleen maar groter werden. Dat is achteraf ook gebleken. Ik hoorde het kraken een eind achter mij en dan weet je al genoeg’, aldus Van Staeyen.

‘De mannen van Argos-Shimano hadden zich de laatste drie kilometer op kop gezet en legden een moordend tempo op. Maar eens in de zone van de waarheid waren ze plots allemaal weg. Vandaar de verwarring.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.