Animatiereeks rond Junior Suske en Wiske op komst

Het Gentse bedrijf Grid Animation, dat zopas werd uitgeroepen tot ‘Europese animatieproducent van het jaar’, werkt aan een prestigieuze reeks rond Junior Suske en Wiske. Op basis van de boekjes waarin de jonge versies van striphelden Suske en Wiske de hoofdrol spelen, wordt een 52-delige reeks van telkens zeven minuten voorbereid.

‘Het worden telkens kleine, afgeronde verhaaltjes in 3D CGI (met de computer gemaakte animatiebeelden, nvdr). Maar we gaan verder dan de boekjes en voegen zelf verhaallijnen toe’, zegt Mark Mertens van Grid Animation.

De reeks mikt op een internationale verspreiding, maar zal ook in eigen land te zien zijn. Daarvoor zijn er al contacten gelegd met zowel de VRT als VTM. Op dit moment is alleen een trailer klaar. Mark Mertens verwacht dat met de eigenlijke productie wordt gestart tegen midden 2015. Dan moet de financiering van dit dure project rond zijn.

Grid Animation heeft internationaal een stevige reputatie opgebouwd en werkt deze dagen bijvoorbeeld aan de nieuwe Obelix en Asterix-animatiefilm Le Domaine des Dieux.

Corrigeer

MEER NIEUWS