Integriteitsbureau tikt schepen Ait Daoud op de vingers

Integriteitsbureau tikt schepen Ait Daoud op de vingers

Schepen voor Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) Foto: blg

Het bureau Integriteit van de stad Antwerpen tikt schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) op de vingers, omdat ze een werktrip naar Parijs maakte op kosten van multinational Sodexo.

Schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud verbleef op 9 en 10 juni 2013 in Parijs voor een werkbezoek bij Sodexo, een Franse multinational die crèches uitbaat in samenwerking met de overheid. Het stadsbestuur van Antwerpen wil de wachtlijsten in de kinderopvang wegwerken door gelijkaardige publiek-private samenwerkingen aan te gaan. Sodexo is geïnteresseerd om zo’n samenwerking met de stad Antwerpen op te zetten en nodigde Ait Daoud uit om een aantal crèches te bezoeken.

Ait Daoud reisde met een kabinetsadviseur en een chauffeur naar Parijs. Ter plaatse kreeg ze een diner en een lunch aangeboden. Sodexo betaalde ook de hotelrekening. ‘Een inbreuk op de gedragsregels’, vond gemeenteraadslid Joris Giebens (Groen), die de zaak aanhangig maakte bij het bureau Integriteit. ‘Een schepen moet de schijn van partijdigheid vermijden. Door op kosten van Sodexo in Parijs te overnachten, komt die onpartijdigheid in het gedrang.’ Giebens vindt het ook bedenkelijk dat het werkbezoek niet vooraf werd gemeld aan het college, zoals in principe verplicht is. ‘Het college heeft het reisje achteraf geregulariseerd.’

Vormfout

Het Integriteitsbureau heeft de zaak onderzocht en treedt Giebens over hele lijn bij. De reis had vooraf goedgekeurd moeten worden in het college. En de kosten voor de overnachtingen hadden ‘bij voorkeur uit stedelijke middelen’ betaald moeten worden.

Schepen Ait Daoud reageerde donderdag verontwaardigd op de klacht van Giebens, maar gisteren gaf ze toe dat ze ‘een vormfout’ had gemaakt.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S