Vakantie

15-jarige Simon wordt Belgische achtbaantester

15-jarige Simon wordt Belgische achtbaantester

Foto: Belga

De vijftienjarige Simon mag zich klaarmaken voor de job van zijn leven. Als winnaar van een wedstrijd van website uitmetkorting.be mag hij alle achtbanen van de vijf grootste Belgische pretparken gaan testen.

Simon werd in juli opgegeven door zijn vader Carlo. Hij schreef: ‘Onze zoon is verzot op achtbanen. Vorig jaar ben ik met hem naar Europapark gereden en daar spreekt hij nog steeds over’. Carlo hield de opgave van zijn zoon een poos lang geheim, omdat hij bang was dat Simon erg teleurgesteld zou zijn als hij het niet zou worden. Achteraf bleek dat nergens voor nodig: Simon kreeg 35% van de bijna 8.000 stemmen en wordt dus dé achtbaantester van België. 

Uitmetkorting.be kreeg meer dan 1.000 sollicitatiebrieven voor de ‘job’. Simon krijgt twee tickets voor Bobbejaanland, Bellewaerde, Plopsa Coo, Plopsa de Panne en Walibi Belgium. In totaal mag hij 24 achtbanen gaan testen, verdeeld over de vijf parken. 

De Pretparktester mag een partner in crime meenemen, om samen een oordeel over de banen te vormen. Ze filmen het ritje en vullen daarna een vragenlijst in over belangrijke zaken als loopings, g-krachten en snelheid, maar ook de duur en aankleding van de wachtrij, het comfort van het karretje en de aankleding van de baan. 

In Nederland werd de wedstrijd gewonnen door de 68-jarige Jack.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees