Ruud Gullit wordt ambassadeur Ryder Cup golf

Ruud Gullit wordt ambassadeur Ryder Cup golf

Ruud Gullit is een van de speciale ambassadeurs van de Ryder Cup in 2014. De Nederlandse oud-voetbalvedette was maandag aanwezig bij de kick-off van het tweejaarlijkse golftreffen tussen de Verenigde Staten en Europa in Gleneagles.

Over een jaar vangt op deze beroemde golfbaan in Schotland de strijd aan tussen de beste Amerikaanse en Europese golfers. Gullit reisde met onder anderen de beide teamcaptains en Schotse politici in een oude stoomtrein van Edinburgh naar Gleneagles Station.

Gullit is zelf een verdienstelijk amateur. Hij doet deze week ook weer mee aan het Alfred Dunhill Links Championship, eveneens in Schotland. In dat toernooi spelen de profs van de Europese Tour samen met beroemdheden uit de sport en showbizz.

Vorig jaar maakte Nicolas Colsaerts voor het eerst deel uit van het Europese Ryder Cup-team. De Brusselaar zorgde toen mee voor de overwinning tegen de Amerikanen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.