Belledaal grasduint in Affligemse geschiedenis

Dat de gemeente Affligem over een rijke culturele geschiedenis beschikt, bewijst de Heemkundige Kring Belledaal nogmaals met de uitgave van zijn jaarboek.

dbs

De vereniging publiceert het 28ste jaarboek, dat 199 pagina's en meer dan honderd illustraties bevat, allemaal in vierkleurendruk. Aan dit jaarboek werkten zeven auteurs mee.

Zo schrijft Herman Nevens over het parcours van de gebroeders Nevens uit Essene tijdens de Eerste Wereldoorlog, en vertellen Ben Vermoesen, benedictijn Dom Wilfried en Raymond Van Geite over de geschiedenis en mijmeringen over de Affligemse Kluiskapel, kluizenaars en kluismeesters, en de bijhorende lokale kermis.

Auteur Willy Beeckman geeft een woordje uitleg over de schooltuin die terug is van weggeweest, terwijl Edmond Schoon over zijn voorouders en verwanten schrijft.

Een ander deel van het jaarboek wordt besteed aan de Patronaat van Essene, geschreven door Rik de Bolle, en over het Van Peteghemorgel in de kerk van Essene, door Willy Beeckman. Tot slot vindt men er een artikel in terug over ‘Open Atelier’ dat sinds 2002 tweejaarlijks het publiek laat kennismaken met werk van plaatselijke kunstenaars. Het boek is verkrijgbaar aan 20 euro bij Heemkundige Kring Belledaal, Aarhulst 53 in Affligem. tel: 053-66 37 48, e-mail: kerstensm@hotmail.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus