Een sms‘je volstaat om enkele stukken te bestellen

Evy levert taarten aan huis met bakfiets

Evy levert taarten aan huis met bakfiets

Princen bakt haar koekjes vaak ’s nachts, maar altijd met heel veel liefde. Foto: dbw

ANTWERPEN -

Antwerpse zoetebekken die na het eten zin hebben in een stukje taart, kunnen vanaf oktober hun bestelling sms’en naar de Antwerpse kokkin Evy Princen. Zij springt meteen op haar bakfiets om uw ‘hongertje’ te stillen.

Van jongs af aan is de Antwerpse Evy Princen (28) gebeten door het ‘bakvirus’. En dat is blijkbaar vrij hardnekkig, want nadat ze haar studies theater, onderwijs en journalistiek voltooide, besloot Evy zich toch toe te leggen op haar grootste passie. Ze volgde een bijkomende cursus, en ging aan de slag in diverse restaurants. Momenteel is Evy kokkin in het Aartselaarse restaurant Christie‘s. Maar in haar vrije uurtjes en dagen houdt ze zich, samen met vriendin Caroline Nevelsteen, bezig met een opvallend nevenproject: ‘Bambi's Mom & The Cooking Factory’.

Nachtwerk

Dat bedrijfje, vernoemd naar Evy's hondje Bambi, levert momenteel taarten en koekjes aan een zestal Antwerpse koffiehuizen.

‘Als we 's nachts thuiskomen van onze shift, beginnen we vaak nog te bakken’, lacht Princen. ‘Op zich erg leuk, maar ik vond het tijd voor iets meer origineel en miste de directe interactie met onze klanten.’ Zo kwam ze op het idee om haar taarten aan huis te bezorgen, en wel met een oude bakfiets. ‘In de binnenstad kan je je best met de fiets verplaatsen’, zegt Princen. ‘Als ik met de auto zou rondtoeren, zou ik al vlug gefrustreerd geraken.’ De oude bakfiets liep bij een eerste test wel een lekke band op, en wordt momenteel hersteld bij de fietsenmaker. ‘Maar vanaf oktober trek ik er iedere dinsdag en donderdag twee keer per dag op uit: 's middags tussen 12 en 14 uur, en 's avonds tussen 18 en 20 uur.’ Wie op die tijdstippen zin krijgt in een stukje taart, hoeft slechts een simpel sms‘je te sturen en Evy springt zo snel mogelijk op haar bakfiets.

Conditie

‘Ik neem me voor om zowat overal binnen de Antwerpse Singel te leveren’, zegt Princen. ‘Al zullen we eerst moeten zien hoe het met de conditie gesteld is.’ Mensen met een ‘hongertje’ hoeven overigens niet meteen een volledige taart te bestellen. Ook voor enkele stukjes fietst Evy graag even langs.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio