Groent plant actie tegen verbreding Brusselse Ring

Dilbeek -

Groen protesteert met de actie ‘Keistof’ tegen de plannen van de Vlaamse overheid om de Ring langs beide zijden met telkens twee rijstroken te verbreden.

De ludieke actie vindt plaats op 1 oktober op de brug over de autosnelweg in Wemmel van 7.30 tot 9.30 uur. Groen wil ontbijtkoeken uitdelen. Volgens de partij zou de verbreding niet alleen extra luchtvervuiling, maar ook extra verkeers- en geluidsoverlast veroorzaken.

Verwacht wordt dat de Vlaamse regering binnenkort een beslissing neemt over de Ring, maar een verbreding met aan beide kanten extra rijstroken, kan voor Groen Dilbeek alvast niet door de beugel. ‘Een verbreding brengt heel wat extra fijn stof met zich mee en zal de gezondheid van duizenden omwonenden ernstige schade toebrengen’, zegt Jasper De Jonge van Groen Dilbeek. ‘Vlamingen moeten nu al gemiddeld één levensjaar inleveren wegens de hoge concentraties aan fijn stof. Bij één op de twintig hartaanvallen is fijn stof de boosdoener. Bovendien zal meer ruimte op de weg gewoon meer verkeer aanzuigen.’ De partij roept daarom omwonenden op om hun stem te laten horen. Inmiddels is er ook een online petitie gestart en worden er vensteraffiches verspreid.

Groen Dilbeek protesteert samen met de groenen uit achttien andere gemeenten uit de Brusselse Rand.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio