Een mooie huid dankzij... bananen

© Shutterstock

Er zit meer in bananen dan je denkt. Zo is het fruit handig om je eigen beautyproducten mee te maken en een stralende huid te bekomen. Enkele DIY-geheimen op een rij.

vwh

Droge huid hydrateren

Werkt je dagcrème niet hydraterend genoeg? Plet dan een banaan en smeer het papje op je gelaat. Laat 15 tot 20 minuten intrekken en spoel af met lauw water. Sprenkel vervolgens koud water over je gezicht om de bananenpap in de huid te fixeren. Je droge huid zal meteen zachter aanvoelen.

Acne verminderen

Er wordt beweerd dat de binnenkant van de bananenschil puistjes aanpakt. Het voorschrift? Wrijf gedurende een week (voor het slapengaan) met de binnenkant van de schil over je gezicht. Was je gelaat de volgende ochtend. Op die manier zouden je puistjes na een dag of zeven moeten verdwenen zijn. Als je huid net geïrriteerder raakt, stop dan onmiddellijk met de bananenkuur.

Minder wallen

Naar verluidt kan je wallen en donkere kringen onder de ogen vermijden of aanpakken door een beetje geplette banaan op die huidzone te smeren.

Minder pijnlijke hielkloven

Plet een banaan en smeer het papje rijkelijk over je gebarsten hiel voor een snel, zacht resultaat.

Een zachte huid

Scrub jezelf een keer per week met een mengsel van bananen, havermout en kokosmelk. De korrelige haver is een minder schurend alternatief voor suiker en van de kokosmelk zal je huid gaan stralen.

Vaarwel vettige huid

Neem een rijpe banaan en mix ze met twee theelepels citroensap tot een maskertje. Het zure sap zal het vetgehalte in je huid reduceren, terwijl de vitamine C van de banaan je olieproductie zal controleren.

Tegen jeukende hoofdhuid

Meng twee rijpe bananen, een avocado en natuuryoghurt in de blender. Smeer de verkregen crème op je gezicht en laat een twintigtal minuten inwerken op je hoofdhuid. Spoel je lokken vervolgens met warm water en je hoofdhuid zal minder jeuken. Bovendien zal je haar ook minder droog zijn.

Tegen rimpels

Je kan hetzelfde receptje gebruiken voor een gezichtsmasker. Bananen en avocado’s bevatten vitamine E. Deze staat erom bekend fijne lijntjes en beginnende rimpels op je gezicht te verminderen.

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie