Initiatiefnemer FM Goud start belangengroep

Initiatiefnemer FM Goud start belangengroep

Michel Vanderfeesten, initiatiefnemer van FM Goud. Foto: kvh

Peer -

De pas opgestarte Vereniging Regionale Radio Omroepen groepeert al 23 onafhankelijk radiozenders. Vertegenwoordigers van lokale radiozenders Geel FM en FM Goud namen dit initiatief.

Met de belangengroep willen ze inspraak krijgen in het frequentieplan van minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) dat het radiolandschap volledig zal hertekenen.

‘De minister liet meermaals verstaan dat het zo moeilijk was om de sector van de lokale radio aan te spreken, net omdat er geen belangenvereniging was zoals de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland’, zegt initiatiefnemer Michel Vanderfeesten van FM Goud, de lokale radio-omroep in Noord-Limburg.

De initiatiefnemers werden dinsdag ontvangen op het kabinet van de minister en ze kregen de mogelijkheid om het waarom van de vereniging uit de doeken te doen. KPMG deed een bevraging bij de lokale radio‘s, wanneer in oktober de resultaten daarvan bekend zijn, zal de Vereniging Regionale Radio Omroepen een visietekst opstellen en die zal aan het kabinet en andere spelers overhandigd worden.

‘Wij willen geen stille dood sterven, zoals voormalige belangengroepen’, zegt Michel Vanderfeesten. ‘Daarom willen wij niets overhaasten. Al onze leden worden van elke stap op de hoogte gebracht.’

De vereniging lijkt nu al serieus te worden genomen. Michel Vanderfeesten is op 13 november uitgenodigd om deel te nemen aan het debat van de regionale en lokale audiovisuele media door de Vlaamse Regulator voor de Media.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio