FOTO. Dertigduizend studenten nemen afscheid van rector op Student Kick-Off

De achtste editie van Student Kick-Off was gisteren - opnieuw - een schot in de roos. Met een opkomst van een kleine 30.000 studenten konden de organisatoren van een succes spreken.

Naar jaarlijkse gewoonte openden de Gentse studenten het nieuwe academiejaar met een selectie van Belgische muziektoppers. Aanvankelijk genoten de studenten rustig van het goede weer, maar Netsky-drummer Michael Schack bouwde met zijn SquarElectric het eerste feest van de dag. De menigte ontwaakte en ging aan het dansen.

De mannen en vrouw van Les Truttes namen het feest zonder moeite over en zetten het plein in vuur en vlam.

UGent-rector Paul Van Cauwenberge speelde tussendoor met zijn friends een korte set van vier nummers. Onmiddellijk daarna kwamen de West-Vlaamse hiphoppers van ’t Hof Van Commerce het podium al op. Met uitzicht op een stampvol Sint-Pietersplein waren Kowlier en de zijnen vastbesloten het dak – figuurlijk uiteraard – eraf te spelen.

Als voorlaatste en laatste act van de avond gaven dj-fenomeen Regi en het Oost-Vlaamse dj-duo We Are Prostitutes het beste van zichzelf om het nieuwe academiejaar feestend in te zetten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio