Universiteit steunt ouders studente die tijdens doop in coma geraakte

Een studentendoop van studenten van de universiteit van Luik is dit weekend uit de hand gelopen. Een jonge Franse studente werd verplicht zoveel water te drinken, dat ze in een coma belandde. Het meisje, een Française, leed aan een hersenoedeem. Haar vader heeft een klacht ingediend.

Het incident gebeurde dit weekend. De studenten waren naar de regio van Marche-en-Famenne getrokken voor de doop. Zondag werd de jonge vrouw, een Franse studente in het eerste jaar dierengeneeskunde, gedwongen om veel water te drinken. Meer dan ze aankon.

Coma

Toen ze verklaarde dat ze niet meer kon drinken, kreeg ze van de organisatoren te horen dat ze mocht stoppen met drinken. Maar dan moest ze een document ondertekenen dat ze afzag van haar doop. Daarop besliste de jonge vrouw om toch te blijven drinken. Waarna ze in een coma belandde.

De jonge studente werd onmiddellijk opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is ze uit de coma ontwaakt, maar ze kon nog niet ondervraagd worden door de politie.

Haar vader heeft een klacht ingediend voor slagen en verwondingen, onvrijwillige verwondingen met invaliditeit tot gevolg.

Geen officiële doop

De ULg zegt verbijsterd te zijn door het incident en wil de ouders van het slachtoffers op alle mogelijke manieren steunen, ook juridisch. Volgens de universiteit werd in 2012 een charter gesloten met alle partijen die betrokken zijn bij studentendopen, maar werpen de sensibiliseringsacties nog niet voldoende vruchten af.

 

Volgens Emmanuel Achard, de voorzitter van de vereniging van studenten dierengeneeskunde, vond het ongeval niet plaats in het kader van een officiële studentendoop, maar tijdens een weekend georganiseerd door de eerstejaarsstudenten en hun peters. 'De studente in kwestie wilde geen bier drinken en dronk dus water. Niemand heeft haar gedwongen om veel te drinken.'

 

Een dokter van het Europaziekenhuis in Brussel benadrukte donderdag dat te veel water drinken, gevaarlijk kan zijn. 'Het is raadzaam om maximum 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Het is echt gevaarlijk als iemand in zeer korte tijd 4 tot 6 liter water zou drinken', aldus de dokter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees