Club Brugge wilde toptalent Anderlecht weglokken

Club Brugge wilde toptalent Anderlecht weglokken

Leander Dendoncker. Foto: pn

Het 18-jarige talent Leander Dendoncker heeft donderdag zijn aflopend contract bij Anderlecht verlengd tot 2016. En dat ondanks verregaande interesse van Club Brugge.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Na zijn debuut in de Supercup kreeg Leander Den­doncker woensdag in de bekermatch tegen Eupen een nieuwe kans bij Anderlecht. Een dag later verlengde de 18-jarige verdediger/defensieve middenvelder zijn aflopend contract bij paars-wit tot 2016. Er was nochtans verregaande interesse van Club Brugge, waar zijn broer bij de U13 voetbalt. Hoewel Dendoncker nog onder contract lag bij RSCA deed Club er alles aan om hem te overtuigen. Tot telefoontjes van voorzitter Bart Verhaeghe en een charmeoffensief van sportief directeur Arnar Gretarsson toe.

‘Club Brugge stond zelfs voor de deur bij mijn ouders thuis in Roeselare’, vertelt Dendoncker. ‘Ze probeerden mijn familie te overtuigen, maar dat is niet gelukt. Mijn mama supportert misschien wel voor West-Vlaamse ploegen, maar mijn pa is altijd Anderlecht-fan geweest. Natuurlijk was het vleiend dat Brugge een inspanning wilde doen, maar voor mij was het snel duidelijk. Anderlecht heeft de beste jeugdopleiding in België en ik word hier al vijf jaar goed begeleid. Het bewijs van de goeie jeugdwerking werd trouwens geleverd tegen Eupen, toen er zeven beloften op het veld stonden.’

’Geen monstercontract’

Nu Dendoncker afgestudeerd is in het middelbaar, zet hij zeker een jaar lang alles op het voetbal. Het is ook uit met zijn liefje. ‘Door mijn nieuwe contract krijg ik hier straks mijn eigen appartement en een loonsverhoging’, zegt hij. ‘Het is geen monstercontract. Maar het is wel tijd om zelfstandig te worden. Nu ik regelmatig mag proeven van de A-kern, merk ik ook dat ik meer progressie boek. Mijn ambitie voor dit seizoen? Zoveel mogelijk speelminuten bij de A-ploeg. Ik ben stilaan gewend aan het hoge tempo, maar leg mezelf ook niet te veel druk op. Volgende zomer zien we dan wel weer verder.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.