Deense wordt wereldkampioene wielrennen bij juniores

Deense wordt wereldkampioene wielrennen bij juniores

Amalie Dideriksen Foto: AP

De Deense Amalie Dideriksen is vrijdagochtend in Firenze wereldkampioene wielrennen bij de juniores geworden. De Russische Anastasia Iakovenko legde beslag op het zilver, de Oekraïense Olena Demydova greep het brons. Onze landgenote Lotte Kopecky werd 29ste en beste Belgische.

WK Wielrennen op Sportwereld.be

De Duitse Anna Knauer en Demydova waren de eersten om al vroeg in de wedstrijd in de aanval te gaan. Dideriksen, Iakovenko en de Colombiaanse Jessenia Meneses sloten aan en de koers was gereden. Achter hen werd de groep uitgedund tot twintig meisjes en daarin was voor de Belgische juniores wegens het lastige parcours geen plaats meer.

In de slotfase moest de Duitse net als de Colombiaanse de rol lossen bij de laatste van vijf beklimmingen van de Fiesole. In de eindspurt stond geen maat op Dideriksen.

Voor de Belgische bondscoach Laurence Melys kwamen de verwachtingen uit. 'We wisten vooraf dat deze race te zwaar zou zijn', verklaarde Melys. 'Maar ontevreden kan ik niet zijn, want Kopecky, Kelly Van den Steen en Demmy Druyts bleven lange tijd bij het peloton. Alleen jammer dat niet een van hen in het eerste groepje kon blijven. Om hun doorzettingsvermogen te belonen, had één van hen dat wel verdiend.'

'De Fiesole was echt te zwaar', stelden de drie Belgische juniores. 'Vier keer moesten we er uit de wielen. Vier keer konden we terugkeren in de afdaling. Alleen de vijfde keer was er te veel aan.'

Bekijk hier de volledige uitslag.

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.