Kolobnev: ‘Morgen niet aan de start’

Drama voor Russische ploeg: dieven aan de haal met WK-fietsen

Drama voor Russische ploeg: dieven aan de haal met WK-fietsen

Foto: Instagram Aleksandr Kolobnev

De Russische ploeg zit met een groot probleem voor het WK in Firenze. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden aan het hotel waar het team verblijft een twaalftal fietsen gestolen. Daaronder de exemplaren waarmee de profs zondagmiddag het WK zouden rijden.

‘De maffia zit overal. Alle fietsen weg, morgen niet aan de start’, zegt Aleksandr Kolobnev op Twitter. Of Kolobnev en zijn ploegmaats Sergei Chernetski en Yuru Trofimov morgen ook écht niet zullen starten is niet duidelijk. De diefstal zorgt alleszins voor hoogspanning in het team. De renners hopen dat via de zetel van Katusha in Italië alsnog fietsen kunnen worden aangeleverd en bijgesteld.

 

 

Kolobnev pakte zilver op de wereldkampioenschappen van 2007 en 2009. In de olympische wegrit van Peking (2008) werd hij derde. De 32-jarige Rus liet ook al weten dat hij misschien aan de start zal moeten verschijnen met een miniatuurfietsje dat hij cadeau kreeg.

 

 

Het is overigens niet de eerste keer dat fietsendieven toeslaan bij professionele wielerteams. Al het hele jaar door regent het diefstallen van racematerieel. Onder andere tijdens de Ronde van Frankrijk werden verschillende diefstallen gemeld.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.