Het regende valpartijen: helft van favorieten gaf op

Het WK wielrennen in Firenze werd gereden in ongelofelijk rotweer. Van bij de start in Lucca regende het pijpenstelen. Het duurde dan ook niet lang vooraleer het peloton begon te schuiven op de spekgladde wegen rond Firenze.

Héél wat toprenners gingen tegen de grond of waren niet opgewassen tegen de loodzware omstandigheden. Dat leidde tot de vroege opgave van onder andere Wiggins, Cavendish, Roche, Van Garderen en Evans. Even later gaven ook Chris Froome, Samuel Sanchez, Chris Horner, Daniel Martin, Taylor Phinney, Laurens Ten Dam, Warren Barguil en Richie Porte er de brui aan. Nog voor de grote finale begon waren al 100 renners afgestapt.

Ook Leukemans en Bakelants gingen tegen de grond en waren al vroeg op achtervolgen aangewezen. Bakelants vond terug de aansluiting in het peloton, maar Leukemans maakte een tweede schuiver en staakte de strijd. 

Slechts 61 haalden de finish in Firenze. Bekijk de volledige uitslag hier.
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.