Europese speler breidt activiteiten uit in Oostende

Luchthaven weer in trek bij grote bedrijven

Network Alliance Services neemt een nieuw, groot cargovliegtuig in gebruik op de Oostendse luchthaven. Foto: dji

Oostende -

Network Alliance Services, een Europese speler actief op de luchthaven, breidt haar activiteiten in Oostende gevoelig uit. Het bedrijf zet voortaan een groter cargovliegtuig 747 in richting West- en Oost-Afrika. De eerste vlucht vond vorige zondag plaats.

De uitbreiding van de activiteiten van Network Alliance Services (NAS) moet een hart onder de riem zijn voor de internationale luchthaven Brugge-Oostende. De luchthaven kampt al enkele jaren met dalende vrachtcijfers, onder andere door het faillissement van MK Airlines in 2010.

‘Vandaag kunnen we goed nieuws brengen, door onze verankering in Oostende te bevestigen met deze uitbreiding’, zegt Nicolas Janssen van Network Alliance Services in Oostende. Network Alliance Services is naast vanuit Londen sinds 2006 actief op de Oostendse luchthaven en vertegenwoordigt en managet de werking van Afrikaanse vliegtuigmaatschappijen in Europa.

‘Zo regelen we de activiteiten van Allied Air Cargo/Nigeria. Die vliegtuigmaatschappij vliegt nu vijf keer per week vanuit Oostende naar bestemmingen in West-en Oost-Afrika’, zegt ceo Andrew Leslie. De sterke man van NAS was speciaal van Engeland naar Oostende afgezakt voor de voorstelling van het nieuwe en groter cargovliegtuig dat vanaf nu wordt ingezet. ‘Vandaag vliegen we met de kleinere MD-11F-toestellen die 85 ton kunnen vervoeren. Straks breiden we deze vluchten uit met een Jumbo 747-400F-vliegtuig dat tot 120 ton aankan’, zegt Andrew Leslie.

Voor de Oostendse luchthaven betekenen de plannen van NAS goed nieuws. ‘Dat we voor Oostende kiezen, is niet toevallig. De luchthaven ligt centraal, vlakbij de haven, en is makkelijk bereikbaar. Alle cargo komt hier toe vanuit onder andere Frankfurt, Amsterdam, Parijs en Londen om met onze vliegtuigen richting Afrika te reizen. De vraag is groot en het nieuwe vliegtuig is vooral interessant omdat landen die olie ontginnen vaak grote pijpleidingen en boren nodig hebben. Op de terugweg worden telkens vis, bloemen en groenten uit die landen overgevlogen’, zegt Andrew Leslie.

De eerste vijf vluchten met het nieuwe toestel zijn intussen volgeboekt. Door het inzetten van een 747-vliegtuig haalde Network Alliance Services met Astrial Aviation intussen al een tweede klant binnen. ‘Zij vliegen naar Nairobi, Kenia en Mozambique, en het is de bedoeling om de vluchten te combineren met de cargo richting Nigeria’, zegt Nicolas Janssen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio