Schepenkoppel verwelkomt tweede zoon

Schepenkoppel verwelkomt tweede zoon

De kersverse ouders zijn dolgelukkig met hun jongste zoon. Foto: if

Antwerpen / Berchem -

Antwerps N-VA-schepen Rob Van de Velde is opnieuw vader geworden. Van de Velde vormt een koppel met Evi Van der Planken. Zij is districtsschepen voor N-VA in Berchem. Een paar dagen geleden is ook de kabinetsadviseur van Van de Velde bevallen van een tweeling. Van een vruchtbaar kabinet gesproken.

Van de Velde heeft al twee kinderen uit een vorig huwelijk, maar voor het gezin van de twee Antwerpse schepenen is het hun tweede zoontje. Hij kreeg de naam Achilles, weegt 3 kg 53 en is 50 cm groot. ‘De bevalling is vlot verlopen. Zeker in vergelijking met ons eerste zoontje’, vertelt Van de Velde. ‘Het was bijna een fluitje van een cent’, lacht hij.

De naamkeuze motiveert hij meteen met een Latijnse spreuk: ‘Nomen est omen’ of ‘de naam is een voorteken’. ‘We hebben gezocht naar een naam met wat inhoud. Met Achilles zitten we meteen in de Griekse mythologie. Het ligt ook wat in de lijn met de naam van onze eerste zoon Audric.’ Mama Evi Van der Planken is naar verluidt in de wolken met haar tweede zoon. ‘We hebben hem nog niet gehoord.’ Toevallig is ook Sofie De Leeuw, kabinetsadviseur van Van de Velde, vorige week bevallen van een flinke tweeling. De twee meisjes wegen 2,650 kg en 2,630 kg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio