Voetbal1ste PROVINCIALEFC HEIKANT-BERG en DAL - Ben Bakkovens bezorgt met eerste competitiegoal FC Heikant gevleide zege

‘Nu naar boven kijken’

‘Nu naar boven kijken’

Ben Bakkovens: ‘Ik hoop ooit nog eens hogerop aan de slag te kunnen.’ Foto: was

Berlaar -

FC Heikant boekte tegen Berg en Dal een gevleide zege en rukt na een zeven op negen op naar de vijfde plaats. Verdediger Ben Bakkovens lukte in de slotminuten het beslissende doelpunt. Zijn allereerste treffer voor Heikant.

‘De ene keer zit het tegen en verlies je ongelukkig, een andere keer ken je meeval en pak je punten die je eigenlijk niet verdiende’, is een veel gehoorde stelling in het voetbal. Zondag gold dat laatste voor FC Heikant.

‘Eigenlijk was een gelijkspel een logische uitslag geweest’, klonk het bescheiden in de bestuurskamer. Eén speler besliste daar anders over.

Ben Bakkovens lukte net voor het eindsignaal de gelijkmaker.

‘Met dank aan Bart Jacobs, die in duel ging met de bezoekende doelman, waarna ik de bal maar had binnen te koppen’, aldus de doelpuntenmaker. ‘Een zwaar verdict voor een moedig Berg en Dal, maar als er toch één ploeg moest winnen, dan kwam dat ons toe. Dank zij deze zege kunnen we nu naar boven kijken.’.

Het was Bakkovens’ allereerste doelpunt voor Heikant, in zijn tweede seizoen aan de Melkhouwensteenweg.

‘Als verdediger krijg je daar weinig de kans toe. Een doelpunt scoren, vooral als het beslissend is, doet dan des te meer deugd’, aldus Bakkie.

Germinal Beerschot

Ben Bakkovens, die zijn twee oudere broers Mitch en Ian in het voetbal zag afhaken, kwam door het lot bij FC Heikant terecht.

‘Ik maakte deel uit van de jeugd van Lierse en nadien Germinal Beerschot, waar ik doorstootte tot de beloften en even ook de eerste ploeg’, vertelt hij.

‘Ik zakte vervolgens af naar Berchem. Daar zag ik een mooie toekomst in het water vallen na een akkefietje met trainer Bart Selleslags. Ik besloot op er op te stappen.’

‘Zo kwam ik uit bij Heikant, een club op vijf minuten van bij mijn ouders thuis in Itegem. Ik vond hier onmiddellijk mijn draai en maakte er de promotie naar eerste provinciale mee.’

‘Hier wil ik me zoveel mogelijk in de kijker spelen in de hoop ooit nog eens weer hoger aan de slag te gaan.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio