De voordelen van een vegetarisch lief

© Shutterstock

Een recent onderzoek van de Amerikaanse nieuwssite Today.com en de datingsite Match.com wijst uit dat 30 procent van de 4.000 ondervraagden geen relatie zou willen beginnen met een vegetariër. En dat terwijl een romance met een man of vrouw die geen vlees eet net veel voordelen biedt.

vwh

Een vegetarische partner kan je langer gezelschap houdenEen onderzoek, onder leiding van de Amerikaanse wetenschapper Dean Ornish, heeft uitgewezen dat de levensverwachting van vegetariërs gemiddeld acht jaar hoger ligt dan die van vleeseters. Een van de belangrijkste redenen? Cholesterol uit dierlijke producten doet de levensverwachting dalen, plantaardige vezels doen deze stijgen.

Het is goed voor je sekslevenWetenschappers aan de Berkeley-universiteit in Californië beweren dat plantaardig voedsel goed is voor het libido omdat de producten veel fyto-oestrogenen bevatten. Ze lieten wilde mensapen veel meer bladeren eten van de plant Millettia Dura dan hun soortgenoten. En wat blijkt? De dieren hadden veel meer estradiol (sekshormoon) in hun lichaam. Uit een andere studie blijkt dan weer dat vegetariërs doorgaans meer energie hebben dan vleeseters en dus ook... meer uithoudingsvermogen.

Vegetariërs eten vaak goedkoperDie dure steak op het menu zullen ze nooit bestellen, ze geven de voorkeur aan een fris slaatje, soep of gerechten met vleesvervangers. Die zijn zelden even duur als vleesgerechten. Een rondvraag van de Vegetarian Times heeft trouwens aangetoond dat Amerikanen die vlees van hun menu schrappen, jaarlijks tot 4.000 dollar (bijna 3.000 euro) minder uitgeven aan voedsel.

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie