Stad machteloos tegenover verkeerschaos

Stad machteloos tegenover verkeerschaos

Stéphanie De Maesschalck klaagt de gevaarlijk verkeerssituatie aan de academie aan. Foto: pli

Poperinge -

Bij de Poperingse kunstacademie heerst een gevaarlijke verkeerssituatie. De veiligheid van de fietsers is er ver te zoeken. Maar de stad kan er niets aan veranderen omdat het om een privaat domein gaat.

Groen-raadslid Stéphanie De Maesschalck vraagt een oplossing voor de verkeerssituatie bij de Poperingse kunstacademie. Die is gevestigd in het voormalige Mariaziekenhuis langs de ringlaan. Daar bevindt zich ook de dagkliniek van het Jan Yperman Ziekenhuis, terwijl een ander deel van het gebouw gebruikt wordt door De Lovie.

‘Dagelijks begeven veel leerlingen zich van en naar de site. Ze worden vaak met de auto gebracht en afgehaald, waardoor er soms verkeerschaos is. Vooral de veiligheid van vaak jonge fietsers en voetgangers is ver te zoeken’, zegt Stéphanie De Maesschalck.

Onderwijsschepen Loes Vandromme (CD&V) is zich bewust van de complexe situatie, maar zegt dat de stad geen eigenaar is van het domein en ze dus geen maatregelen kan nemen. ‘We vragen aan de ouders om vooraan het gebouw te parkeren en van daar te voet te gaan met hun kinderen. Maar het is niet simpel om het gedrag van ouders te beïnvloeden.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio