Tom Boonen heeft zijn ziekteverlof achter de rug en traint weer

Tom Boonen: ‘Ik wil sterker dan ooit terugkeren’

 Tom Boonen: ‘Ik wil sterker dan ooit terugkeren’

Foto: Photopress.be

Het gaat goed met Tom Boonen, die eind augustus door een cyste aan de bilnaad een einde maakte aan zijn seizoen. Zijn ziekteverlof – met een trip naar de VS – zit erop. Vanaf nu gaat het in één rechte lijn naar het voorjaar 2014. ‘De honger is groot. Ik wou dat het al januari was’, aldus Boonen.

Tom Boonen kwam gisteren een kijkje nemen bij de opening van de Bakala Academy, een gloednieuw test- en trainingscentrum in Heverlee, waarvoor de KU Leuven in zee ging met de geldschieter van zijn ploeg Omega Pharma-Quick Step, Zdenek Bakala.

Het laatste publieke optreden van Boonen – in ons land althans – dateert van bijna een maand geleden. Fietsen was toen nog uit den boze. De wonde aan de bilnaad die een einde aan zijn seizoen had gemaakt, zat nog in de weg. De Boonen van gisteren – scherp, vers gekapt, strak in het pak en met een vals-nonchalante stoppelbaard – fietst wel weer. Veel zelfs. En van harte. Terwijl de helft van het peloton zich naar het einde van het seizoen sleept en de andere helft met vakantie is, plaveit Boonen de weg naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix 2014.

Hoe gaat het ermee, ruim twee maanden na je laatste koers?

‘Goed, dank u. Ik ben zelfs weer redelijk veel aan het trainen. Drie dagen per week train ik twee keer: in de voormiddag fitnessen en ’s namiddags fietsen. Momenteel fiets ik vijf keer per week, daarnaast een dag lopen of wandelen en één dag rust. Ik ben basis aan het kweken om in november meteen mee te kunnen met de ploegmaats. Je mag niet vergeten dat ik twee maanden heb stilgelegen.’

Je hebt tijd om weer rustig op te bouwen. Geloof je dat je sterker dan ooit terugkeert?

‘Dat is het plan. Ik heb een schema voor de komende drie maanden gemaakt. Normaal heb ik geen tijd om gericht in de fitness te werken. Ik doe wel ieder seizoen wat krachttraining, maar om echt kracht te winnen, heb je drie maanden nodig. Die tijd heb ik nu. Ik ben er heel hard mee bezig, zowel voor mijn bovenlichaam als beenspieren. De fiets- trainingen worden pas in november serieuzer. Nu zijn dat tochten tot een drietal uur.’

Lees het volledige interview met Tom Boonen in de digikrant

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.