Zondag 6 oktober: open dag in het nieuwe 'politiehuis'

Politiezone Rupel opent nieuw commissariaat

Korpschef Gwen Merckx met haar dochtertje Fien, de burgemeesters van de Rupelstreek en Willy Bruggeman, openden het nieuwe zonecommissariaat. Foto: Kristof Lauwers

Boom -

Een maand na de verhuis is het nieuwe commissariaat van de politiezone Rupel in Boom nu ook officieel geopend. Morgen, zondag, is er een open dag.

In het grondig verbouwde vroegere ziekenhuis Den Brandt in Boom is, na de verhuizing van de politie begin september, het nieuwe commissariaat van de politiezone Rupel nu ook officieel geopend.

Het was Fien, het dochtertje van korpschef Gwen Merckx, die het symbolische lintje mocht doorknippen.

In het nieuwe zonecommissariaat zitten alle diensten samen onder een dak, onder meer onthaal, interventie, wijkwerking, verkeer, recherche, jeugd en gezin en de administratieve diensten.

Open en transparant

‘Na zeven jaar als korpschef in deze zone is dit nieuwe commissariaat voor mij de kers op de taart. Dankzij de vele glaspartijen is het een open en transparant gebouw geworden. Wat ook perfect onze werking samenvat. Aan het onthaal kan iedereen, zeven dagen op zeven van 8 tot 20 uur, terecht voor aangiftes, vragen of klachten. Wie een beetje meer privacy wenst, kan in één van de vier cockpits - aparte en afgesloten spreekkamers - terecht.  Voor verdachten en arrestanten is er een sterk beveiligd en volledig afgescheiden cellencomplex met vier individuele cellen en een collectieve cel’, zei korpschef Gwen Merckx.

Met meer dan vijfduizend volgers op de sociale netwerksite Facebook is de politiezone Rupel ook de meest gevolgde politiezone van het land.

‘Dit nieuwe zonecommissariaat toont dat we als gemeentebesturen willen investeren in ons politiekorps. Want op veiligheid kan en mag niet bespaard worden’, voegde de Boomse burgemeester en voorzitter van het politiecollege, Jeroen Baert (N-VA), daar aan toe.

Ook professor Willy Bruggeman, de voorzitter van de federale politieraad, kwam de politiezone Rupel feliciteren met het nieuwe zonecommissariaat.

Morgen, zondag, kan iedereen het nieuwe politiehuis, aan het Jozef Van Cleemputplein 5 in Boom, van 14 tot 17 uur bezoeken. Er zijn rondleidingen en demonstraties geweldbeheersing.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio