Bjorn Leukemans tekent voor een jaar bij Wanty-Groupe Gobert

Bjorn Leukemans tekent voor een jaar bij Wanty-Groupe Gobert

Leukemans Foto: BELGA

Bjorn Leukemans heeft dinsdag in Binche een contract ondertekend als kopman bij de nieuwe procontinentale wielerploeg Wanty-Groupe Gobert. Leukemans, viervoudig winnaar van de Druivenkoers in Overijse, komt over van de Nederlandse WorldTour-ploeg Vacansoleil-DCM, die aan het einde van het seizoen verdwijnt uit het peloton.

 Hilaire Van der Schueren is ploegleider bij Wanty-Groupe Gobert. Hij kondigde al eerder de komst van de 36-jarige Leukemans aan. Beide partijen hadden een mondeling akkoord. De overeenkomst staat nu dus op papier.

Leukemans begon zijn carrière in 2000 bij de opleidingsploeg bij Vlaanderen 2002. Daarna reed hij voor Palmans (02-03), MrBookmaker.com (04), Davitamon-Lotto (05-06), Predictor-Lotto (07) en Vacansoleil-DCM (09-13). Het seizoen 2008 miste hij wegens een dopingschorsing.

De Luxemburger Jempy Drucker wordt met Leukemans het gezicht van Wanty-Groupe Gobert. Daarnaast tekende een rist renners van Accent Jobs-Wanty een contractverlenging: Kevin Van Melsen, Thomas Degand, Jérôme Gilbert, James Vanlandschoot, Grégory Habeaux, Tim de Troyer en Roy jans. Nieuw zijn Jérôme Baugnies, Frédérique Robert, Laurens De Vreese, Frédéric Veuchelen en Wesley Kreder.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.