Sabri Usul bouwt Dennenland om tot mediterraans restaurant

La Famiglia brengt zuiden naar heide

La Famiglia brengt zuiden naar heide

Sabri Usul verwelkomt deze week al de eerste klanten in La Famiglia. Foto: jvdv

Waasmunster -

De naam Dennenland, decennialang een begrip in de horecawereld op de Waasmunsterse heide, ver­dwijnt. Het mooie pand heet voortaan La Famiglia en wordt een mediterraans restaurant.

Als de werkzaamheden verder goed opschieten, ontvangt Sabri Usul (56) deze week al de eerste klanten in zijn zuiderse restaurant.

De officiële opening volgt later deze maand.

De man van Turkse origine heeft ervaring in de horeca. Hij runt al tien jaar Pizza Service in de Oude Zandstraat in Beveren.

‘Ik ken de heide vrij goed, want ik heb gedurende twee jaar in Waasmunster gewoond. Uit die periode herinner ik me nog de wereldrecordpoging grafliggen die op de parkeerplaats van Dennenland werd ondernomen. Ik gaf toen zelf ook twintig frank om een kijkje te mogen nemen in het graf.’

In de jaren zeventig tot negentig was Dennenland als een horecamonument op de heide, maar daarna ging het bergaf met een opeenvolging van uitbaters en een fraudezaak als toetje.

Het klassieke restaurant was zelfs eventjes een kinderdagverblijf.

Nieuwe wind

Usul wil het horeca-aanbod op de heide verrijken.

‘Naast het bekende klassieke restaurantaanbod wordt La Famiglia een eetgelegenheid waar gezelligheid en familiale sfeer hand in hand zullen gaan met de zuiderse keuken zoals we die kennen in Italië, Griekenland en Turkije. Onze mediterraanse keuken en zuiderse muziek zullen de klanten een vakantiegevoel geven, zoals ik dat ook vaak hoor in onze zaak in Beveren. Ik kon verscheidene investeerders in de arm nemen die in dit project geloven. Kwaliteit, netheid en klantvriendelijkheid moeten onze normen zijn in een prachtige en rustige omgeving tussen de bossen. In de namiddag zullen we ook pannenkoeken serveren zoals de heidebezoekers dat gewend zijn.’

Het restaurant met 150 plaatsen is al gerenoveerd en ook de heraanleg van de parkeergelegenheid en het terras met 80 zitplaatsen is klaar.

Voor de kinderen is er een vernieuwde en veilig afgesloten speeltuin. Ook de keuken is gemoderniseerd.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio