Nieuw Plopsa-zwembad levert vijftig jobs op in 2015

Nieuw Plopsa-zwembad  levert vijftig jobs op in 2015

De vele glijbanen zullen vanaf de straatkant te zien zijn. Foto: mma

Adinkerke -

Plopsaland is begonnen met de bouw van wat het mooiste themazwembad ter wereld moet worden. In 2015 moet het helemaal klaar zijn. Vijftig nieuwe medewerkers kunnen er dan aan de slag.

Het subtropische zwembad zal zowel door het pretpark als door de gemeente De Panne gebruikt worden. Het wordt opgetrokken rond het Studio 100-figuurtje Wickie de Viking.

Het complex zal 4.000 vierkante meter groot zijn en een capaciteit van 1.250 zwemmers hebben. Behalve een 25-meterbad met vier banen komt er ook een speelzwembad met drie glijbanen. Eén meet de snelheid van de zwemmer, een andere wordt voorzien van banden voor gezinszwemmen en de derde is bedoeld voor durvers. Zij worden loodrecht omlaag gelanceerd.

Allerlei effecten en een decor van een landschap met dooiende sneeuw, moeten voor een sprookjesachtige sfeer zorgen. In het golfslagbad worden regen en onweer nagebootst.

‘Dit is high tech die ik nog nergens anders gezien heb’, zegt Steve van den Kerkhof, algemeen directeur van de Plopsa Group.

‘Er komt een bioscoopgrot, een wildwaterglijbaan, aromatische whirlpoolbaden en een buitenzwembad. Het complex zal vlot toegankelijk zijn vanaf de straat - je hoeft niet via het pretpark naar binnen - ook voor mindervaliden.’ Volgens Steve van den Kerkhof wordt het zwembad van kabouter Plop het ‘mooiste gethematiseerde zwembad ter wereld’.

De gemeente De Panne investeert jaarlijks om en bij 750.000 euro in het zwembad. Inwoners van De Panne kunnen er tegen een goedkoop tarief zwemmen.

Het Plopsazwembad gaat normaal gezien in april 2015 open. De realisatie vraagt een budget van zestien miljoen euro. Er is werk voorzien voor een vijftigtal mensen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio