Katapults schieten steeds verder

Pompoenschieters hebben groter terrein nodig

De organisatoren van het derde BK pompoenschieten in Kasterlee zijn er klaar voor. Foto: pkk

Kasterlee -

De deelnemers aan het Belgisch kampioenschap pompoenschieten katapulteren hun projectielen steeds verder. Het derde BK verhuist zondag daarom naar Grootrees.

Je kan het zo gek niet bedenken, of in Kasterlee doen ze het met pompoenen. Op zondag 13 oktober vindt voor de derde keer het Belgisch kampioenschap pompoenschieten plaats. Bij de eerste editie in 2011 was het nog lachen geblazen met de rare capriolen die de pompoenen in alle richtingen maakten, maar vorig jaar haalden de meeste deelnemers al respectabele afstanden. Uit voorzorg hebben de organisatoren dan ook besloten om dit jaar naar een groter wedstrijdterrein uit te wijken.

Zondag moeten de toeschouwers dus richting Grootrees, tussen Kasterlee en Turnhout. Het wedstrijdterrein bevindt zich achter de kapel van Grootrees. In de voormiddag kan je de deelnemende ploegen al gadeslaan tijdens het proefschieten. Vanaf 11 uur gaat de kassa open, de toegangsprijs bedraagt 3 euro. Deelnemen is gratis, maar elke ploeg moet wel zorgen voor een goede katapult. Dit jaar kun je ook met een kleinere katapult en mini-pompoentjes een bewegend doel op 25 meter afstand trachten te raken.

Het officiële kampioenschap start om 13 uur. De organisatoren hopen op mooi weer, zoals tijdens de eerste twee edities. Op het terrein vinden kinderen voldoende animatie. Een bijkomende attractie is kabouter Toontje met zijn reuzenpompoen en muziekinstallatie. Deze honderden kilo’s zware mascotte van de plaatselijke VVV zingt samen met Jeffie en Denny voortdurend het pompoenenlied.

Het pompoenschieten is de eerste van drie activiteiten met een bijzondere uitstraling. Op zondag 20 oktober vindt in het centrum van Kasterlee de jaarlijkse pompoenendag plaats. Op die dag wordt de zwaarste pompoen verkozen.

Op 27 oktober kunnen de behendigste vaarders zich van hun beste kant tonen in een uitgeholde pompoen op de pompoenregatta aan de Ark van Noë.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio