tenniswta linz

Flipkens moet voort zonder coach

Flipkens moet voort zonder coach

Maxime Braeckman blijft Kirsten Flipkens steunen, maar trekt niet meer de wereld rond met haar. Foto: blg

Kirsten Flipkens (WTA 19) kon zich makkelijk plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-tornooi in het Oostenrijkse Linz.

De 27-jarige Flipkens, vijfde reekshoofd, versloeg in de 1/8ste finales de Italiaanse ­Camila Giorgi (WTA 105): 6-2 en 6-1. In de kwartfinales speelt ze tegen het Spaanse vierde reekshoofd Carla ­Suarez Navarro (WTA 18).

Ondanks haar zeges in Linz snakt Flipkens toch naar het einde van het seizoen. Na haar halve finale op Wimbledon bezorgden hardnekkige knieproblemen haar een lastig najaar.

‘Ik moet nu hard op mijn tanden bijten, maar ik ben er niet rouwig om dat het seizoen er bijna opzit’, aldus Flipkens. ‘Topfit raken voor volgend seizoen is nu mijn enige bekommernis. Het seizoen afsluiten in de top 20 zou een mooie bekroning zijn.’

De Kempense zal het in de toekomst vaker zonder haar coach Maxime Braeckman moeten doen. Braeckman reist al drie jaar de wereld rond, eerst met Xavier Malisse en nu met Flipkens, maar wil in de toekomst meer tijd met zijn familie doorbrengen. Hij blijft Flipkens steunen, maar met haar de wereld rondtrekken, ziet Braeckman niet meer ­zitten. Zij moet dus op zoek naar een nieuwe coach.

Corrigeer