Ereburgemeester Herman Van Elsen overleden

Ereburgemeester Herman Van Elsen overleden

Foto: rds

Asse -

In zijn woning in Asse-Terheide overleed dinsdag ereburgemeester Herman Van Elsen (87), vader van huidig burgemeester van Asse, Koen Van Elsen.

Herman Van Elsen werd geboren in Asse op 9 april 1926. Hij was gehuwd met Rosa Michiels, overleden in 2005, en vader van vier zonen en een dochter. Van Elsen was onderwijzer in het Heilig Hartcollege in Ganshoren.

Hoewel hij heel sociaal actief was in Asse, ging meester Herman pas op zijn 44ste, in 1970, in de gemeentepolitiek en werd schepen. In 1981 verving hij Paul De Keersmaeker als waarnemend burgemeester. Van 1985 tot eind 1994 was Van Elsen namens de CVP burgemeester van Asse. In 2000 werd hem de titel van ereburgemeester verleend.

‘Vader kreeg enkele maanden geleden te horen dat hij longkanker had’, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). ‘De laatste weken ging hij vrij snel achteruit, maar dankzij de palliatieve bijstand konden we zijn wens vervullen om hem thuis te verzorgen.’

De begrafenis heeft plaats op zaterdag 12 oktober om 10 uur in de Sint-Hubertuskerk in Asse-Terheide. Daarna wordt hij bijgezet in het graf van zijn vrouw. Samenkomst en begroeting in de kerk vanaf 9 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio